Over ons

Wie zijn wij?

Wij vrouwen hebben elkaar nodig. Dit komt nog meer naar voren in de periode na een bevalling; de postpartum periode of ook wel vierde trimester genoemd.

Onze missie is om er voor deze mama’s te zijn. Ze de ondersteuning te geven, zowel fysiek als emotioneel, waar ze zo hard behoefte aan hebben en ook zeer zeker hebben verdiend. 

Met onze kunde en liefdevolle intentie maken wij onze droom waar. Want niets is mooier dan bij een mama te komen en er voor haar te mogen zijn in haar meest pure en kwetsbare vorm. De transitie van vrouw naar mama, of dit nu voor de eerste of vierde keer is, kan heftig zijn. Wij als team Happy Mama Happy Baby geven de ondersteuning in het proces om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij voelen ons vereerd met het vertrouwen dat in ons wordt gesteld en hopen vele mama’s te kunnen helpen.

We stellen onszelf hieronder graag even voor:

Layla Cremer

Postpartum Behandelaar

Na de bevalling zet ik je weer in elkaar. Ik help je om terug te komen in je lichaam. Jouw belevingen van het geven van geboorte aan jouw kindje zijn uniek. Ik wil ze horen, het zal mij nooit vervelen. Ik zet je weer in elkaar. Jouw fysieke en emotionele lichaam opnieuw verenigd. 

Sinds 2017 geef ik postpartum behandelingen. Een goede vriendin van mij kreeg in haar cursus voor expats (how to give birth in The Netherlands) veel vraag naar traditionele behandelingen voor de mama in de kraamtijd. Ik volgde een Thaise postpartum opleiding bij Anita Diesveld. Vanuit deze start ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende kraamtijd rituelen. De behandelingen die ik geef komen uit de Aziatische, Zuid Amerika en Arabische cultuur. Niet alleen de expats vrouwen weten de weg naar mij te vinden, de Nederlandse mama’s weten ook haarfijn wat goed voor ze is. De behandelingen die ik geef, worden steeds bekender. Door de goede ervaringen van alle mama’s, groeien de aanvragen met de dag! Ik gun iedere mama een treatment in haar kraamperiode. Dit kon ik niet meer alleen doen. Happy Mama Happy Baby werd geboren! Alle postpartum behandelaars uit het HMHB-team zijn door mij opgeleid, zodat exact dezelfde behandelingen worden gegeven.  

Baby-Kinderfluisteraar

Inmiddels alweer 15 jaar  mijn praktijk, waar ik sessies geef aan baby’s, peuters en kinderen met uiteenlopende klachten. Bijvoorbeeld: huilbaby’s, slaapstoornis, gedragsproblemen etc. Als je als ouder niet meer weet wat je kunt doen om je kindje te helpen, maar toch voelt dat er ‘iets’ aan de hand is, neem ik graag een kijkje op zielsniveau om tot de kern van het probleem te komen.  

Auteur boek: Wil jij mijn mama zijn?

Een kindje op komst wilt niets liever dan zichzelf kenbaar maken aan haar of zijn ouders. Aankondigingsdromen, voorgevoelens en een diep weten zijn manieren waarmee baby’s hun ouders proberen te bereiken. In dit boek vertel ik over mijn eigen zwangerschappen en de betoverende ontmoetingen met mijn eigen kinderen op komst. Het is een feelgood verhalenbundel met een boodschap. 

Layla Cremer - Happy Mama Happy Baby
Nicole Wijnhoven - Happy Mama Happy Baby

Nicole Wijnhoven

Na de geboorte van mijn zoon in februari 2019 maakte ik de grootste transitie door in mijn leven. Ik mocht toen zelf mama worden en het daarbij horende vierde trimester ervaren.

Alles wat ik mij hierover van te voren had voorgesteld viel in het niet.

Wat keek ik anders naar mezelf en vooral ook naar andere vrouwen en mama’s. Ik was ontzettend trots op mezelf maar tegelijkertijd had ik mij nog nooit eerder zo kwetsbaar gevoeld. Ik had enorm veel behoefte aan warmte en liefdevolle ondersteuning. Of dit nu was door mijn verhaal en gevoelens te delen met andere mama’s / vrouwen of door liefdevol verzorgd te worden. Het belangrijkste voor mij was dat ik werd begrepen. Dat er naar mij werd geluisterd. Hierdoor kwam bij mij ook meteen de gedachte naar voren dat wij vrouwen elkaar eigenlijk zo hard nodig hebben in deze kwetsbare periode.

Toen ook ik de kracht van een postpartum behandeling van Layla mocht ervaren ging bij mij de knop om. Dit is wat ik wilde gaan doen! Er voor jou als nieuwe mama zijn.  Jou zowel emotioneel als fysiek de liefdevolle ondersteuning geven die je zo hard hebt verdiend!

Ik heb mijn carrière in de luchtvaart vaarwel gezegd en mij laten opleiden tot postpartum behandelaar door Layla en Anita Diesveld. Samen met Layla heb ik vanaf toen hard gewerkt om Happy Mama Happy Baby op te zetten en ben ik mega trots op waar wij nu zijn.

Ondertussen heb ik er al voor vele mama’s mogen zijn. Iets waar ik ontzettend gelukkig van wordt. Door mijn werk als energetisch therapeute (wat ik sinds 2007 naast het vliegen altijd heb gedaan), waarbij ik veel mensen heb geholpen en begeleid, was het voor mij een hele fijne overstap naar het postpartum werk en heb ik mijn roeping gevonden.

Ik ben dankbaar dat ik er voor jou mag zijn in jouw meest pure en kwetsbare periode want ik gun iedere mama deze liefdevolle en warme ondersteuning.

Yvonne van Ewijk

Mijn naam is Yvonne van Ewijk en ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als masseuse, huidspecialiste enhet geven van healings. Vind niks mooier dan de mens van binnen en buiten te laten stralen en weer inzijn eigen kracht te laten staan.

In 2019 heb ik de stap genomen om mijn eigen praktijk te starten. En dit jaar 2020 is er een groot kadobijgekomen. Het geven van postpartum behandelingen. Wat een verrijking in mijn werk, dankbaar dat hetop mijn pad is gekomen. Het is heel mooi om te zien dat de behandelingen voor de mama zo ontzettendkrachtig zijn en waardevol bij een lichamelijk en geestelijk herstel.

Helaas zijn de tradities in Nederland langzaam aan verdwenen, maar brengt Happy mama Happy babydeze gelukkig terug.

Elke mama verdient tijd en aandacht na haar bevalling . Blij dat ik dan mag langskomen in deze purekwetsbare periode na de bevalling.

Zelf heb ik heel veel reizen gemaakt en mijn favoriet is Azie. Vind het heel erg leuk dat Azie dan ook terugkomt in de verschillende behandelingen. En dat tradities uit verschillende culturen bijeen komen.

Yvonne van Ewijk - Happy Mama Happy Baby
Neem contact met ons op

Behandeling plannen?

Neem contact op met ons om een behandeling of een babygesprek te plannen.