Over ons

Happy Mama Happy Baby

Het vierde trimester is nog bij te veel vrouwen een onbekend begrip. Iedere vrouw is zich ervan bewust dat er na de geboorte van haar kindje de kraamtijd/periode begint van 8-10 dagen waarin de kraamzorg er is zodat de mama tijd heeft om te herstellen. Heel veel vrouwen weten niet dat deze periode een onderdeel is van een periode van 40 dagen dat het vierde trimester wordt genoemd. In deze dagen is het nog steeds zo ontzettend belangrijk voor een mama om haar rust te nemen en goed voor zichzelf te (laten) zorgen. Denk dan hierbij aan (warme) voeding, veel rust, zich even afsluiten van de grote buitenwereld en zichzelf de verwenmomenten te gunnen.

Vroeger was het heel normaal dat de vrouwen in de directe omgeving van de nieuwe mama haar in de gaten hielden. Haar hielpen met de verzorging van de baby, en eventueel andere kinderen, de maaltijden bereidden die haar weer kracht gaven en ondersteunden in het herstelproces maar vooral de vrouw beschermden en afschermden van de ‘buitenwereld’. Zo kreeg de mama de juiste tools en ondersteuning mee en was zij na de 40 dagen beter voorbereid op haar rol als nieuwe mama. Het maakte hierbij niet uit of de vrouw haar eerste kindje kreeg of er al meerdere had. Het was alom bekend dat na iedere bevalling de mama deze zorg nodig had. Want een mama die goed in haar vel zit kan ook veel beter voor haar kind en familie zorgen.

Happy Mama Happy Baby is uniek in Nederland. Het is het eerste bedrijf dat zich specifiek richt op de Postpartum Care. Wij willen het bewustzijn bij de vrouwen weer vergroten dat het vierde trimester een ontzettend belangrijke periode is voor het herstel van de mama’s. Al is het in deze maatschappij helaas niet altijd meer mogelijk om je ook echt 40 dagen af te sluiten, je kunt jezelf nog steeds op verschillende manieren ondersteunen.

Want nadat de kraamzorg weg is en alle checks zijn gedaan door de verloskundige begint eigenlijk het ‘echte’ werk. Er heeft tijdens en na de zwangerschap en bevalling een grote aardverschuiving plaatsgevonden zowel fysiek als emotioneel. De mama’s moeten als het ware weer ‘in elkaar gezet’ worden en kunnen hierbij alle steun en hulp gebruiken.

Wij bij Happy Mama Happy Baby doen dit middels behandelingen die in de oosterse tradities al generaties lang door vrouwen worden doorgegeven om de mama te ondersteunen in haar fysieke en emotionele herstelproces.

Wij vinden het heel belangrijk dat er goed voor een mama wordt gezorgd en zijn vereerd dat wij er voor de mama’s kunnen en mogen zijn in hun meest kwetsbare periode.

Voorstellen

Layla Cremer

Postpartum Behandelaar

Na de bevalling zet ik je weer in elkaar. Ik help je om terug te komen in je lichaam. Jouw belevingen van het geven van geboorte aan jouw kindje zijn uniek. Ik wil ze horen, het zal mij nooit vervelen. Ik zet je weer in elkaar. Jouw fysieke en emotionele lichaam opnieuw verenigd.

Sinds twee jaar geef ik postpartum mama treatments. Een goede vriendin van mij kreeg in haar cursus voor expats (how to give birth in The Netherlands) veel vraag naar traditionele behandelingen voor de mama in de kraamtijd. Ik volgde een Thaise postpartum opleiding bij Anita Diesveld. Vanuit deze start ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende kraamtijd rituelen. De behandelingen die ik geef komen uit de Aziatische, Zuid Amerika en Arabische cultuur. Niet alleen de expats vrouwen weten de weg naar mij te vinden, de Nederlandse mama’s weten ook haarfijn wat goed voor ze is. De behandelingen die ik geef, worden steeds bekender. Door de goede ervaringen van alle mama’s, groeien de aanvragen met de dag! Ik gun iedere mama een treatment in haar kraamperiode. Dit kon ik niet meer alleen doen. Happy Mama Happy Baby werd geboren! Alle postpartum behandelaars uit het HMHB-team zijn door mij opgeleid, zodat exact dezelfde treatments worden gegeven.

Baby-Kinderfuisteraar

Inmiddels alweer 15 jaar mijn praktijk, waar ik sessies geef aan baby’s, peuters en kinderen met uiteenlopende klachten. Bijvoorbeeld: huilbaby’s, slaapstoornis, gedragsproblemen etc. Als je als ouder niet meer weet wat je kunt doen om je kindje te helpen, maar toch voelt dat er ‘iets’ aan de hand is, neem ik graag een kijkje op zielsniveau om tot de kern van het probleem
te komen.

Auteur boek: Wil jij mijn mama zijn?

Een kindje op komst wilt niets liever dan zichzelf kenbaar maken aan haar of zijn ouders. Aankondigingsdromen, voorgevoelens en een diep weten zijn manieren waarmee baby’s hun ouders proberen te bereiken. In dit boek vertel ik over mijn eigen zwangerschappen en de betoverende ontmoetingen met mijn eigen kinderen op komst. Het is een feelgood verhalenbundel met een boodschap.

Nicole Wijnhoven

Mijn naam is Nicole Wijnhoven en ik ben sinds februari 2019 trotse mama van een vrolijk jongetje. Zijn geboorte heeft mij doen besluiten het roer qua carrière totaal om te gooien.

In 2003 ben ik begonnen als cabin attendant en vanaf 2007 de functie van purser mogen vervullen. Omdat ik (zelf half Surinaams) uit een reislustige familie kom leek het mij een mooie manier om in mijn begin twintiger jaren nog meer van de wereld te kunnen ontdekken. In totaal heb ik 16 jaren gevlogen waarin ik veel bijzondere ontmoetingen heb gehad en verschillende culturen heb mogen opsnuiven. Daarnaast ben ik sinds 2007 ook werkzaam als Energetisch Ondévit Therapeute omdat ik mensen altijd heb willen ondersteunen in hun persoonlijke groei.

Op mijn reizen was ik voornamelijk verbaasd en verrast als ik zag hoe de vrouwen in verschillende culturen in hun zwangerschap stonden en hoe ze de tijd na de bevalling invulden. Wat een verschil met Nederland! Zowel positief als negatief.

Eigenlijk wist ik dus al langer van het bestaan van postpartum zorg af maar kan ik er pas sinds 2 jaar een naam aan koppelen. Ik heb het altijd heel interessant gevonden maar het was voor mij nog even een ‘ver van mijn bed show’.

Totdat bij mij het omslagpunt kwam toen ik zelf zwanger werd en na de bevalling in mijn vierde trimester zat. Na de persoonlijke ervaring met verschillende postpartum behandelingen was ik ervan overtuigd: ‘Dit is het! Dit wil ik ook gaan doen! Ik wil er voor de nieuwe mama’s zijn!’.

Wat was het fijn om zelf de postpartum zorg te mogen ontvangen. De liefdevolle ondersteuning te ervaren en ontvangen. Je zowel lichamelijk als geestelijk weer ontlast en opgeladen te voelen.

Ik mocht (en mag nog steeds) zelf de transitie meemaken van vrouw naar mama en de impact die dat op de rest van je leven heeft. Deze transitie blijft altijd in ontwikkeling maar de zorg voor jezelf in de eerste weken na je bevalling is bepalend hoe je er de komende jaren qua energie in staat.

Daarom wil ik graag alle mama’s de liefdevolle ondersteuning geven die ze zo hard verdienen. Ongeacht of de zwangerschap en bevalling moeilijk of makkelijk waren. Iedere moeder verdient dit!

Ik voel me bevoorrecht dat ik dit werk mag doen en er voor de mama’s mag zijn in hun meest pure en kwetsbare periode.

 

Volg ons!