Miskraam / Stille geboorte

Je hoopt dat het jou nooit zal overkomen maar helaas eindigt ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen in een miskraam. Dit kan verschillende oorzaken en/of redenen hebben. Het risico op een miskraam is het grootst in het eerste trimester en komt ook vaker voor bij vrouwen boven de 40 die zwanger zijn (ongeveer 1 op de 5). Het overkomt gemiddeld zo een 25.000 vrouwen per jaar.

Het is voor veel vrouwen een emotioneel zeer heftige tijd. Een tijd waarin haar lichaam moet herstellen en ontzwangeren naast het emotionele ‘lichaam’ dat ook heel hard liefdevolle aandacht en verzorging nodig heeft.

In deze zware en emotionele periode vinden wij het heel belangrijk dat de vrouw de liefdevolle verzorging, ondersteuning en aandacht ontvangt. Haar lichaam te helpen om te ontzwangeren, helen en daarnaast geestelijk en emotioneel te kunnen ontladen.

De postpartum behandelingen die wij bieden geven juist ondersteuning in dit emotionele en lichamelijke helingproces. Het maakt hierin niet uit hoe lang de zwangerschap heeft geduurd voordat deze voortijdig beeindigd werd. De hartsverbinding met jouw kindje was namelijk al gestart en het doet pijn, heel veel pijn, om dat weer kwijt te raken.

Met de buikbinding kunnen wij de mama helpen om de leegte in haar buik op te vangen. Haar een een geborgen en beschermd gevoel te geven waar ze zich veilig in voelt om te rouwen.

Heb jij behoefte aan liefdevolle ondersteuning neem dan contact met ons op. Wij willen er graag voor jou zijn in deze zware periode.

Volg ons!