Mama in Balans

Een van de grootste veranderingen in het leven vrouw is de transformatie van vrouw naar moeder.

Zwangerschap en moeder worden is een van de grootste transities die wij als vrouw in ons leven mogen doorgaan. De verandering van vrouw naar mama verloopt voor iedereen anders. De een ervaart het als iets vanzelfsprekends terwijl het voor de ander emotioneel een hele heftige periode kan zijn. Een ding dat vast staat is dat je als vrouw je ‘rugzakje’ zo leeg mogelijk probeert te maken om een solide basis te creëren als moeder voor je kind.

Als je kindje er dan is komt er heel veel op je af. Dit is een kant van jezelf waar je voor het eerst kennis mee maakt. Je zult nog moeten groeien in jouw nieuwe rol en het vertrouwen erin hebben dat je het kan. Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid voor een klein mensje, en alles wat daarbij komt kijken, dat heel kwetsbaar en afhankelijk van jou is. Je moet elkaar nog leren kennen en begrijpen. Wat de ene mama als iets vanzelfsprekends oppakt kan voor de andere mama nog als een zoektocht voelen naar de juiste invulling in haar nieuwe rol.

Middels een energetische behandeling bieden wij ondersteuning aan de vrouwen die hun rol als vrouw (zijnde individu) en mama met elkaar beter in balans willen brengen. We helpen je een stuk op weg door te zorgen dat alle indrukken die op je afkomen niet als een overweldigende storm aanvoelen. Middels de energetische behandeling komen disbalansen aan het licht. Wij helpen je de informatie gefaseerd te verwerken en eigen te maken, zodat jij voldoende energie hebt om voor jezelf en je kindje te zorgen.

Het is niet gek dat de veranderingen als overweldigend kunnen worden ervaren. Het is daarom o zo belangrijk om als vrouw en nieuwe mama goed voor jezelf te zorgen. Vooral de eerste 6 weken na de bevalling zijn hierin cruciaal. Niet iedereen, ook niet de mama, is zich er altijd van bewust dat de zorg voor de moeder in de eerste 6 weken cruciaal kan zijn voor hoe de moeder zich fysiek en emotioneel zal voelen de komende jaren in haar rol als mama. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede voeding (warm voedzaam eten), veel TLC en rust voor de moeder en haar baby. Even een tijd in dat veilige, geborgen coconnetje kunnen blijven zou ideaal zijn en niet alleen in de eerste kraamweek wanneer de kraamzorg zich over de mama ontfermt. Maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waarin we de druk voelen om snel weer mee te moeten draaien. Gelukkig komt er steeds meer bewustwording en beginnen meer vrouwen te realiseren, en te voelen, wat het positieve effect is om tijd voor zichzelf vrij te maken. Want een happy mama is een happy baby.

Ondanks dat er steeds meer bewustwording is onder de mama’s is het maar voor weinigen weggelegd om echt de eerste 6 weken in dat fijne coconnetje te kunnen blijven.

Vandaar bieden wij, naast de eerste fysieke/emotionele ondersteuning in de kraamweken, vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling de energetische ondersteuning. Waarom na 6 weken? Omdat je dan al wat meer in je nieuwe rol als mama bent gegroeid en meestal klaar bent om weer de ‘grote wereld’ in te gaan. Het wil dan niet zeggen dat je er helemaal bent. Het is namelijk een proces dat voor iedere vrouw verschillend is en daarom kun je er ook geen tijdsduur aan verbinden. Wel kunnen wij je in dat proces liefdevol ondersteunen zodat jij je steeds beter gaat voelen in je eigen lichaam en in je rol als mama. Wil je hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag liefdevol verder.

Volg ons!