Happy Mama Massage

Na de bevalling wil jij natuurlijk zo goed mogelijk voor jouw kindje kunnen zorgen. Deze massage richt zich dan ook op herstel en ontspanning tijdens de kraamtijd. Met de handen en verwarmde kruidenstempels, gevuld met speciaal voor de net bevallen vrouw verpakte kruiden, wordt het lichaam zacht en liefdevol gemasseerd. Zo wordt het lichaam van de adrenaline ontlast en het herstel bespoedigt.

Het is echt een verwenmoment voor jezelf na de zware arbeid van de zwangerschap en baring.
(En zeker geen overbodige luxe)

De effecten zijn merkbaar op vele gebieden:

  • snellere terugtrekking van de baarmoeder
  • sterke afname van infecties
  • ondersteuning van een gezonde lactatie
  • vermindering van zwelling/oedeem
  • vermindering van postnatale pijnen
  • makkelijkere genezing van de blaas
  • betere bloedcirculatie
  • verlichting van rug-nek-schouder klachten
  • hulp en snel herstel bij fysieke en emotionele aanpassingen na de bevalling
  • vermindert stress hormonen

De massages vinden plaats in de veilige thuisomgeving. Hier krijgt de moeder op unieke en zeer persoonlijke wijze alle aandacht. Sommige moeders vinden het echter juist fijn om de massage niet thuis te ontvangen, maar bij ons in de praktijk. Dat kan natuurlijk ook! Dit gebeurt vaker als er al meerdere kinderen geboren zijn en thuis niet de meest rustige plek is. Alles is mogelijk.

Gedurende de massage is er uiteraard ruimte om te praten over de bevalling, het kindje en de mama zelf. Maar veel moeders kiezen er juist voor om in alle stilte en rust te genieten van dit ritueel. Omdat de behandeling normaliter in de kraamtijd plaatsvindt, is het heel fijn dat de kraamverzorgende zich met de baby kan bezighouden. Wij zien dan ook vaak dat zodra de moeder zich ontspant, de baby ook heel rustig wordt of in slaap valt. Happy mama, happy baby 🙂

Het zijn echt emotionele en fysieke traktaties voor jezelf waarbij het even alleen om mama draait. De eerste dagen na de bevalling wordt er altijd gezegd dat er nergens tijd voor is. Toch is dit juist de perfecte tijd om aandacht voor jezelf te nemen. Het is gek genoeg de kraamtijd waarin je hier ruimte voor hebt, daarna gaat iedereen alweer snel op in de routine van de dag.

Een veel gehoorde reactie is dat de kraamvrouw zich zo lekker fit voelt na de behandeling en weer volop energie krijgt. Veel moeders vragen ook of het mogelijk is dat we nog een dag bij ze langs kunnen komen. Dit kan natuurlijk altijd mits er ruimte is in de agenda op dat moment. Het is raadzaam om van tevoren tijd te reserveren rond jouw uitgerekende datum. Dan ben je sowieso verzekerd van een plek voor een behandeling na de bevalling. Maar je kunt uiteraard na jouw bevalling altijd contact met ons opnemen om samen te kijken wanneer we een behandeling kunnen inplannen.

Volg ons!