De kraammassage helpt jouw lichamen te resetten. Het fysieke lichaam krijgt door de Thaise techniek / kruidenstempels een push om te detoxen van hormonen en afvalstoffen. Denk maar aan de adrenaline die nodig was tijdens en net na de bevalling. Misschien zijn er weeën opwekkers toegediend of de restanten van een ruggenprik (keizersnee). Het heeft zijn werk gedaan en het moet nu jouw lichaam verlaten! Ik zeg met nadruk moet; door bijvoorbeeld de nog steeds aanwezige adrenaline lukt het je niet om te slapen en dat is juist wat nodig is om te herstellen. Rusten, slapen, slapen, rusten en daarna nog meer rust. Heb ik al vermeld dat slapen zo goed is voor je herstel 😉 Het emotionele lichaam mag ontladen. Rond dag 4 in de kraamweek word je overvallen door je hoogste piek en vaak opgevolgd door je laagste emotionele uitglijer. Kraamtranen. Vrij gewoon, maar niet als deze emotionele rollercoaster zich als een kras op een plaat blijft herhalen. In jouw lichamen is een reset nodig om zo weer bij jezelf terug te kunnen komen. Lichaamswerk in de postpartum periode (40 dagen) is geen luxe. Zorg goed voor jezelf in de kraamtijd door je te laten verzorgen. Te vertroetelen, te pamperen, gun jezelf deze aandacht.