Op woensdagavond 20 november zal Layla in de Kleine Parade in Amsterdam meer vertellen over het belang van een goede invulling van het vierde trimester voor de nieuwe mama. 

Als postpartum behandelaar van Happy Mama Happy Baby heeft zij bij veel vrouwen kunnen zien hoe hun invulling van ‘eigen tijd’ was in de eerste weken na de geboorte van hun kindje. Door deze ervaringen en haar expertise wil zij (toekomstige) moeders wat tools en handvatten meegeven hoe het beste om te gaan met de periode van ongeveer 40 dagen na de bevalling dat het vierde trimester wordt genoemd.

Het bestaan van een vierde trimester wordt gelukkig al bij steeds meer mama’s bekend. Het is daarom belangrijk dat ze van te voren weten hoe ze zich het beste op deze periode kunnen voorbereiden. Maar vooral waarom het van belang is om goed voor zichzelf te (laten) zorgen. 

Layla zal deze avond vertellen wat er zoal allemaal op je af kan komen na de geboorte van een kindje. Wat de geschiedenis is van de postpartum zorg en hoe dat in andere culturen gaat. Tevens zal zij je richtlijnen geven over een goede invulling van een vierde trimester. Er wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij het belang van goed warm eten maar ook bij de verschillende dingen die je kunt doen om jouw lichaam en geest te ondersteunen in het herstel. Denk dan bijvoorbeeld aan rust, postpartum behandelingen, cocoonen etc.

Het zal een avond worden waarin de moeder centraal staat. Onze maatschappij is baby-centered en het is nodig, dus zeker geen luxe!, dat de mama weer een centrale positie inneemt. Als je kijkt naar wat een baby eigenlijk echt nodig heeft in de eerste weken na de geboorte dan is dat de mama.

Want een happy mama geeft een happy baby 😉 

Wil je bij dit gratis event zijn, stuur een mailtje naar events@dekleineparade.com